Vučić na konvenciji u Nišu: Izborna utakmica mnogo teža nego što izgleda, glasajte za razvoj Srbije

Aleksandar Vučić na završnoj konvenciji u Nišu pred lokalne izbore, koji će biti održani u nedelju, poručio da je izborna utakmica teška, mnogo teža i komplikovanija nego što izgleda na prvi pogled.

„Iako deluju razjedinjeni, svi zajedno biće samo dan posle izbora ujedinjeni u želji da promene tok i put kojim Srbija ide. Poželeće da nas vrate u prošlost, da oni vladaju, a da fabrike ponovo zakatanče, da ponovo imamo stotine hiljada ljudi otpuštenih s posla, da nam ponovo oduzmu i ponos nacionalni i dostojanstvo, da se izvinjavaju svuda, da naše ljude u džakovima šalju, a da uvek i na svakom mestu pronalaze krivca u nekom drugom“, rekao je Vučić u hali Čair.

Istakao je da između svih njihovih lista nema nikakve razlike.

Poručio je radnicima, kako je rekao, za njih 3.757 u Nišu, da će biti nastavljeni razgovori, kao i da će u narednih mesec dana biti napravljen dogovor kako da se isplati svih 1,7 milijardi dinara i u kom roku.

„Zato što to možemo danas, jer smo napravili normalnu i zdravu državu. Jer smo napravili ekonomski uspešnu Srbiju. Jer smo napravili nešto što oni nisu mogli da sanjaju“, naveo je Vučić.

Istakao je da je lično učestvovao u dovođenju osam investitora u Niš, podsetio da je u toku izgradnja devete fabrike, „Palfingera“, najavio je za petnaest dana da dolazi da položi kamen temeljac za desetu fabriku u Nišu, italijanskog „Aristona“.

Vučić je rekao kako su mnogi govorili kako će naprednjaci uništiti niški aerodrom, podsetio je da je taj aerodrom 2012. imao 27.000. putnika, dok je prošle godine ta brojka iznosila 448.000.

Dodao je da je 2012. godine u Nišu bilo 37.000 nezaposlenih, dok ih je danas 17.000.

Ocenio je da je Niš postao sedište auto-puteva, da su četiri različita auto-puta ovde urađena, ili se grade, do bugarske granice, makedonske granice i u punom profilu kroz Toplicu.

Dodao je da za 20 dana kreću radovi na železničkoj obilaznici oko Niša, što, kako kaže, Nišu obećavaju od 90-ih godina.

Iako je rođen i glasaće u Beogradu, kako kaže, najteže bi mu palo da čuje da lista okupljena oko naprednjaka nije pobedila u Nišu.

Najavio je do kraja godine početak izgradnje stadiona „Čair“, u koji će država uložiti 60 miliona evra, izgradnju porodilišta u Nišu, novog kliničkog centra, jer kako kaže, najteži uslovi za porodilje, ginekologiju i akušerstvo su bili u Nišu.

Poručio je prvom na listi okupljenoj oko naprednjaka u Nišu Dragoslavu Pavloviću da mora da razgovara sa Nišlijama.

„Morate da razgovarate sa ljudima. Nišu je potrebna država Srbija više nego bilo kojem drugom gradu. I mi ćemo nastaviti da na najposvećeniji mogući način pomažemo razvoj Niša i niko nas od toga odvojiti neće“, zaključio je Vučić.

(RTS)