Vučić: Kurti želi da otvori most na Ibru u Kosovskoj Mitrovici da bi proterao Srbe

„Da znate i danas je okupacioni gaulajter na severu KiM Aljbin Kurti doneo odluku, posle samo nekoliko dana od onih sramnih lažnih izbora koje su održali, da otvore most koji je bio brana i čuvar interesa našeg naroda na severu KiM, ne bi li Albalnci iz južne Mitrovice preuzeli i severnu Mitrovicu. To je njihova  dugogodišnja ideja i mnogo godina se naš narod tome suprostavljao“, rekao je Vučić obraćajući se građanima tokom posete Sokobanji.

 Istakao je da Kurti to pravda time kako navodno ne žele u Mitrovici  geto već otvorene gradove, a što će lako da mu prođe zapadnih predstavnika, iako jedino želi da protera Srbe sa KiM. I po svaku cenu žele sukobe, dodao je Vučić.

„Učićemo sve što je u našoj moći da sačuvmao mir i daćemo sve od sebe da čuvamo mir da nikada više nijedna majka ne razmišlja koga  će da šalje u rat. Ali im takođe poručujemo i pre tog 2. maja i Brisela, a to će se nastaviti i posle toga – nemojte ni da sanjate da ćete uspeti u svojim nakanama da proterate ili uništite Srbe u bilo kojem delu KiM, u tom slučaju znaćemo šta ćemo“, poručio je Vučić.

(RTS)