Vučić: Kurti traži priznanje da bi Srbi glasali

Predsednik Vučić je to rekao u Dubaiju na pitanje novinara da prokomentariše razgovor sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom kao i to da su se iz EU poslednjih dana čuli pozivi da Prišitna obezbedi glasanje Srbima, ali i da je Kurti sa sastanka sa ambasadorima Kvinte poručio da je neophodno potpisivanje međudržavnog sporazuma.

Vučić je rekao da to znači da „mi moramo da priznamo Kosovo da bi Srbi mogli da učestvuju na izborima i tačka i ništa više i ništa manje“.

Kako je naglasio, to svi ljudi znaju u Evropi.

„Dobro je da će da reaguju, ali od te reakcije, naravno, mi nećemo mnogo toga da imamo, a opet im hvala. Dakle, neće biti izbora u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, zato što Aljbin Kurti ne želi da dozvoli Srbima ono pravo koje je prirodno, što je normalno da mogu da ostvare. Zapad će nam uvek reći da nema dovoljno mogućnosti da izvrše pritisak na Aljbina Kurtija i izdaće jedno saopštenje ili još jednu izjavu“, rekao je Vučić.

Podsetio je da je portparol EU Peter Stano već reagovao po pitanju izlaska Srba na izbore, i dodao da je „to to“.

„U svakom slučaju nam ostaje da razmišljamo kako da štitimo svoje interese i koliko i dokle možemo da ih štitimo“, rekao je Vučić.

(RTS)


Ostavite komentar