Vučić: Kurti će koristiti mehanizme Saveta Evrope za podizanje tužbi protiv Srbije

Aleksandar Vučić, tokom posete RV i PVO jedinicama na batajničkom aerodromu, konstatovao da Kosovo nije priznat entitet u sistemu Ujedinjenih nacija i da Kurti ne može da podiže tužbe pred međunarodnim krivičnim sudom, već bi to morao da učini neko u njihovo ime.

„Kurti sada preti time, zbog onoga što su mu Dora Bakojani i zapadne zemlje omogućile kroz Savet Evrope“, dodao je Vučić.

Prema njegovim rečima, koristiće institucije u okviru SE da podiže tužbene zahteve protiv Srbije i to je deo masivnog plana za napade na srpski narod i Srbiju.

Komentarišući izjave pojedinih ministara iz Bosne i Hercegovine o rezoluciji o Srebrenici, koja se priprema za Generalnu skupštinu UN, Vučić je rekao da njemu nije bio problem da se pokloni žrtvama bošnjačkog naroda, koji voli i poštuje.

Išao sam da se poklonim, a pokazali ste mi zahvalnost tako što ste hteli da me linčujete, podsetio je Vučić na svoju posetu Potočarima.

„Insistiranje na rezoluciji zbog pravno-političkih posledica“

Vučić je rekao da pojedini insisitiraju na toj rezoluciji zbog pravno-političkih posledica tog dokumenta, a ne priznanja da se tamo dogodio strašan zločin i prikazivanja žaljenja i ljudskosti.

Govoreći o predlogu za mandatara za sastav nove vlade Milošu Vučeviću, Vučić je ocenio da je on častan čovek i da bi iste „pogrde“ od opozicije stigle da je predložio bilo koga drugog.

Vučić je čestitao Uskrs svima koji danas slave taj veliki praznik, uz želje za mir, sreću, blagostanje i dobro zdravlje.

(RTS)