Vučić: Krajišnici guraju zemlju napred, oko 70 odsto njih živi u Srbiji

Aleksandar Vučić je, obraćajući se na „Zboru Krajišnika“, koji je u Kovilovu organizovao opštinski odbor SNS Palilula, rekao da ljudi u Beogradu nikada nisu mogli da shvate koliko Srbi preko Drine vole Srbiju.

„Hoću da vam kažem – beskrajno hvala što toliko volite Srbiju. Vi ste oni koji zajedno sa svima drugima, rekao bih sa još više entuzijazma, ambicije i vere da pokažete koliko vredite, gurate našu zemlju napred. Zato vam veliko hvala“, poručio je Vučić Krajišnicima.

Naveo je da zna da oni nikada neće zaboraviti svoja prethodna ognjišta, te da niko ni ne želi da ih zaborave, jer su vekovima bili tamo, a neko drugi ih je oterao. Poručio je da je Srbija dovoljno velika i da za sve ima mesta.

Vučić je, obilazeći štandove, rekao da je u Srbiji oko 70 odsto Krajišnika, a oko 30 odsto je ili u inostranstvu ili se vratilo u Krajinu. 

Predsednik Srbije se posebno interesovao šta je urađeno za srpski narod koji je ostao u Krajini i pitao šta je urađeno u pojedinačnim mestima. Saradnicima je rekao da, ako je nešto potrebno za obnovu kuće Milutina Milankovića, da bi to trebalo da se reši.

„Zboru Krajišnika“ prisustvuje i premijerka Ana Brnabić.

Na „Zboru Krajišnika predstavljaju se krajiška udruženja iz čitave Srbije, krajiški pisci i slikari, a biće organizovana i sportsko-rekreativna manifestacija „Krajiški višeboj“.

(RTS)


Ostavite komentar