Vučić: Juče su pokušali da pre PS Saveta Evrope reše pitanje članstva Prištine, ali smo ih sprečili

„Pokušali su juče pre odluke palamentarne Skupštine Saveta Evrope da sve završe i zahvaljujući intervenciji dve zemlje se to nije dogodilo“, rekao je Vučić novinarima u Zemunu gde koalicija oko SNS-a prikuplja potpise za beogradske izbore.

Vučić je dodao da sutra putuje u Pariz gde ga očekuju važni sastanci.

Istakao je da je pozicija Srbije u nekim stvarima bolja, a u nekim teža, ali da nam je potrebno jedinstvo i da budemo što stabilniji i čvršći.

„Pred nama nisu laki dani i po pitanju odluka u vezi sa članstvom Prištine u Savetu Evrope, UN, žestokih pritisaka iz regiona, Evrope i sveta, ali zemlja mora da se razvija i ide napred. To nije pitanje partijskih sujeta i razlika već da li možemo nešto da uradimo za našu zemlju“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije i član Predsedništva SNS Aleksandar Vučić dao je danas u Zemunu potpis podrške listi naprednjaka i koalicionih partnera za beogradske izbore „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ i poručio da Beograd mora da bude na pravom putu.

„Govorili smo o ključnim stvarima za budućnost Srbije i nisam siguran da bez obzira koliko o tome govorili da je moguće da svi razumeju u kakvoj poziciji se nalaze Srbi, Evropa i svet“, rekao je Vučić koga je dočekao veliki broj članova stranke i građani.

(RTS)