Vučić: Jedna od najmoćnijih italijanskih kompanija „Ariston“ dolazi u Niš

Predsednik Vučić je objavio u video na Inastagramu da su završeni razgovori sa predstavnicima kompanije Ariston, jednom od najmoćnijih italijanskih kompanija za grejne sisteme, za bojlere, koji su jednu malu fabriku izgradili u Svilajncu, a sada prave veliku investiciju za Niš.

„Ariston ulaže 75 miliona evra u fabriku i to je samo početak, jer posle toga mi se nadamo i danas smo sa Pavlom Merlonijem o tome razgovarali, da dolaze i ARIDI centri i sve drugo što će dodatno da zapošljava Nišlije, a od 2025. godine biće preko 3000 zaposlenih. Ovo je deseta fabrika u Nišu“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ovo je beskrajno važno za dalji napredak i razvoj Niša i za razvoj saobraćajne infrastrukture koja će dozvoliti dovođenje novih investicija, dovođenje novih velikih i značajnih kompanija. Istakao je da je ovo deseta fabrika i da je dosta toga urađeno, ali da će da nastavi još jače i snažnije.

„Srbija ne sme da stane. Danas imamo dobre vesti, kao što smo se nadali da ćemo moći da ih saopštimo ljudima u Nišu, ali i za celu Srbiju. Završili smo razgovor sa predstavnicima kompanije Ariston, jedna od najmoćnijih italijanskih kompanija za grejne sisteme, za bojlere koji su jednu malu fabriku izgradili u Svilajncu, a sada prave veliku investiciju za Niš. Ariston ulaže 75 miliona evra u fabriku i to je samo početak, jer posle toga mi se nadamo i danas smo sa Pavlom Merlonijem o tome razgovarali,“ kaže Vučić.

(RTS)


Ostavite komentar