Vučić: Izbori najkasnije u septembru, ali opozicija neće birati koji

 

Predsednik Vučić najavio je u Duvaništu gde je prikazano predato naoružanjemogućnost izbora najkasnije u septembru.

„26-og obaveštavam narod. Idemo na izbore, najkasnije u spetembru i nema filozofiije, samo što nećete vi da birate kada će koji izbori da idu jer ovo nije fontana želja i država nije igra kako ste zamislili, ali ako hoćete da razgovarate, evo spremni smo da razgovaramo.“

„Imamo obavezu za poštujem svaki politički skup“

Predsednik Vučić poručio je da on kao predsednik ima obavezu da poštuje svaki politički skup i da obrati pažnju na opozicione zahteve, ali da nije siguran koji su to politički zahtevi.

„Ja sam se nadao da ćemo danas govoriti o današnjoj temi o kojoj govori ceo svet. Svi svetski mediji govore o akciji koju je Srbija preduzela“, rekao je Vučić posle prikaza predatog neregistrovanog naoružanja, odgovarajući na pitanje novinara o protesnoj šetnji.

Vučić je objasnio da, što se države tiče i njega kao predsednika, ima obavezu da poštuje svaki skup, sa bilo kojim brojem ljudi, „bilo ih pet, stotinu ili više hiljada ljudi, kao što je bilo u dva navrata pre nekoliko dana.

„Potpuno je svejedno kada se okupi više hiljada ljudi, da li su ih orgazovali opozicione partije“, rekao je on. Moje je da obratim pažnju na njihove zahteve i na to što možemo da učinimo, objasnio je Vučić.

On je rekao da država preduzima mere koje su ozbiljne, i temeljne. Vučić je objasnio da je država, posle dve tragedije koje su zadesile Srbiju, odgovorila na vapaj majki i društva za većom sigurnošću i bezbednošću.

„Mi sada imamo po deset dana da nemamo ni jedno krivično delo na teritoriji Beograda od 18 časova do 9 sati. Kada saslušate zahteve, i kada su zahtevi povećanje broja policajaca, mi idemo na hitan prijem 1.200 policajaca. Kada su zahtevi uvedite više psihologa i pedagoga, da se uvećaju bolnice, mi to odmah radimo“, rekao je Vučić.

On je rekao da što se tiče političkih zahteva, nije siguran da li iko zna koji su zahtevi. „Ne mislim da je moguće razgovarati na ulici, i da sa ulicom razgovarate, ali i to poštujem, uvek smo spremni da razgovaramo o svemu. Ako se ukine rijalitiji, onda će biti ukinuti svuda. Neko mora da razgovara o tome“, poručio je Vučić.

(RTS)


Ostavite komentar