Vučić: Čestitam Ani, težak posao je pred njom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, komentarišući trodnevnu raspravu u parlamentu o izboru za predsednika parlamenta, rekao da nije mogao sve da gleda, ali da je video da je bilo onih koji su nasrtali na predsedavajućeg Stojana Radenovića i da su ga vređali zbog godina.

„Sramota me je da izgovorim tu reč jednog koji je vređao Stojana Radenovića zbog godina, koji, ne samo da otac može da mu bude, već je toliko puta pametniji i obrazovaniji od njega da je sramota da mu se ovaj uopšte obraća bez dubokog naklona i ogromnog poštovanja“, rekao je Vučić.

Na pitanje novinara o beogradskim izborima i tvrdnje opozicije o izbornim manipulacijama, Vučić je zapitao zašto ne žure na izbore ako smatraju da ih je neko pokrao.

„A izgleda da im se ne žuri. Sutra ću da vam saopštiti i nove podatke, pošto razlika više nije samo 5 odsto, kao što je bila. Sad je razlika značajno veća. Još malo da ukradu toalet papira, još malo evropskih rezolucija ići će na dvostruku razliku“, poručio je Vučić.

„Razgovarao sam sa Makronom o velikom broju tema, uskoro idem u Pariz“

U izjavi novinarima u Briselu, gde učestvuje na prvom globalnom Samitu o nuklearnoj energiji predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je imao niz sastanaka sa svetskim zvaničnicima.

Naveo je da je sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom opsežno razgovarao o velikom broju tema, kao i da će uskoro posetiti Pariz.

Predsednik Vučić je rekao da je sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom razgovarao o svim geopolitičkim pitanjima.

„Govorili smo i o Ukrajini naravno, i o njegovim izjavama. Govorili smo o našim zadacima na Evropskom putu, govorili smo o bukvalno svim pitanjima naše bilateralne saradnje i njegove moguće posete, ali prvo ću ja da odem u Pariz“, rekao je Vučić.

On je dodao da je razgovarao i sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom o velikom broju tema, ali da ne može javno o svemu da govori o razgovorima sa Makronom i Orbanom.

Vučić o Putinu: Čestitaću kome hoću, nisam sluga bilo čiji

Na konstataciju novinara da su mu mnogi zamerili što je čestitao ruskom predsedniku Vladimiru Putinu pobedu na izborima u Rusiji, Vučić je odgovorio da je on predsednik Republike i da ponaša u skladu sa normama međunarodnog javnog prava, poštujući druge zemlje.

„Čestitaću kome ja hoću u najboljem interesu Republike Srbije i uvek štiteći interese Republike Srbije. I to je moj posao i to ću nastaviti da radim. Ja nisam sluga bilo čiji, volim svoju zemlju najviše na svetu i ponašam se kao samostalni i predsednik nezavisne zemlje koje donose odluke u najboljem interesu svom i svojih građana“, rekao je Vučić.

(RTS)