Vučić: Boravak u Davosu bio je važan i uspešan

„Upravo smo završili trosatnu večeru koju su u čast zvanica organizovali predsednik Svetskog ekonomskog foruma Borge Brende i predsednik Globalnih poslova u Goldman saksu Džared Koen. Time završavamo i boravak u Davosu koji je za Srbiju bio i važan i uspešan“, napisao je Vučić na Instagram profilu „budućnostsrbijeav“.

Dodao je da je iskoristio priliku da razgovara sa mnogim svetskim i evropskim liderima, među njima je bio i britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron, „kao i sa zvaničnicima najznačajnijih političkih i ekonomskih institucija“.

„Kući se vraćamo sa mnogo dobrih vesti, planova i ideja. Neke od njih ćemo predstaviti već u subotu. Znam da naše ljude interesuje kako će Srbija da napreduje. A napredovaćemo i borićemo se zajedno! Živela Srbija“, naveo je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je juče za RTS da je sa predsednicom EK Ursulom fon der Lajen u Davosu imao odličan razgovor o svim važnim pitanjima za našu zemlju. Što se tiče namere Prištine da ukine platni promet sa centralnom Srbijom, rekao je da nije veći optimista, jer zna “sa kim imamo posla“.

Poručio je i da Srbija mora da pronađe nove obnovljive izvore energije. U Davosu, kaže, malo se govori o evropskim izborima, a ključna tema su izbori u SAD.

(RTS)


Ostavite komentar