Vučević: Vraćanje vojnog roka nije u vezi sa dešavanjima na KiM

Komentarišući najnovije odluke prištine, ministar odbrane Miloš Vučević rekao je da moramo pogledati ceo paket mera koje sprovodi Priština.

„Stvaraju se nemogući uslovi na KiM od upada u institucije, kidnapovanja, hapšenja, pa sve do ovoga da se hapse zdravstveni radnici i onemogućava se elementarno pružanje zdravstvene pomoći srpskom narodu na KiM“, rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, tome dodajemo i napad na ekonomsku bezbednost, ukidanje platnog prometa u dinarima što je Kurtijeva poruka Srbima da nemaju šta da traže na KiM.

Istakao je da je Beograd u stalnim diplomatskim aktivnostima, da je kasno sinoć održan sastanak sa Kvintom, a da se  danas nastavljaju razgovori.

„Ne ostaje ništa drugo nego da se borimo za opstanak našeg naroda na KiM. Naše crvene linije su iste, i voleo bih da ih nikada ne pređu. Bolje da se vode razgovori, da se politički traže rešenje, nego da se uključi drugi deo države u rešavanju problema.“, kaže Vučević.

Dodaje da je neophodno pokazati mudrost i napomenuo da Albanci prave istorijsku grešku sa iživljavanjem prema srpskom narodu.

„Njihov cilj je da nema Srba ili da budu minoirna grupa da morate da uzmete lupu da ih nađete. Sada nema ambulante jer sad je ta ambulanta valjda „teroristička ćelija“, ili je dinar najveći problem, kao da ne postoje drugi problemi“, napominje ministar odbrane.

Za razumevanje situacije kaže mora da se pogleda ceo paket Prištine.

(RTS)


Ostavite komentar