Vučević: Srbija se ne želi nikakve sukobe ali mora biti spremna za odbranu

Na dodeli 433 Boračke spomenice borcima ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca sa teritorije opštine Apatin, Miloš Vučević naglasio je da Srbija hoće i da joj treba mir.

„Ali ćemo biti spremni da branimo Srbiju. I to svima mora da bude jasno. Prošlo je vreme kada je Srbija sekla i topila tenkove i haubice, zatvarala kasarne i pravila generacije koje ne znaju elementarne stvari, da očiste ni sneg ispred svoje kuće“, naveo je Vučević.

 Prema njegovim rečima, sukobi devedesetih bili su odbrambeni ratovi.

„I tu su nas ubedili da ne smemo da kažemo, da to valjda nisu odbrambeni. Ne, to su bili odbrambeni ratovi, jer smo branili državu kojoj smo položili zakletvu. I branili međunarodno priznatu državu. I onu veliku Jugoslaviju koju su naši dedovi i pradedovi pravili“, rekao je ministar Vučević.

Nikog nismo napali, istakao je ministar odbrane. Nikome agresiju nismo učinili ni sproveli, već nismo dali na sebe i svoj narod, dodao je Vučević.

Vučević je zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem dodelio 433 Boračke spomenice borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca sa teritorije opštine Apatin.

 Ministar Vučević, na početku obraćanja, zahvalio je okupljenim borcima za sve ono što su činili za svoju državu.

„Hvala vam na onome što ste radili, što ste činili, hvala vam na ljubavi prema svojim porodicama, hvala vam na ljubavi prema otadžbini, hvala vam na ljubavi prema narodu, prema svim građanima, hvala vam što ste nas učinili ponosnim i što nas činite ponosnim. I izvinite na čekanju da vam se kaže hvala. Izvinite što je država bila slaba bezmalo dve decenije pa se stidela onih najhrabrijih,“ istakao je ministar Vučević.

General-pukovnik u penziji Vladimir Lazarević, obraćajući se skupu, rekao je da dodelom boračkih priznanja Srbija zahvaljuje svima koji su svoje živote žrtvovali za otadžbinu. On je naglasio da je čast i privilegija govoriti o junacima vojske i policije, učesnicima ratova, koji su branili svoju zemlju kada je bilo najteže.

(RTS)


Ostavite komentar