Vučević: Srbija od Mađarske kupuje oklopna vozila, Mađarima prodajemo municiju

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević rekao je posle sastanka sa svojim mađarskim kolegom u Budimpešti da će Srbija kupiti od Mađarske oklopna vozila, a sa druge strane dogovoreno je da se mađarskoj strani proda srpska municija.

„Danas smo konkretizovali saradnju u pogledu kupovine naoružavanja i vojne opreme i sa jedne i sa druge strane. Srbija od Mađarske kupuje oklopno-mehanizovana vozila, ono što je neophodno za naše tzv. lake jedinice, ono što je uklopivo u naše postojeće sisteme i što Srbija može da modernizuje, što je vrlo korisno za pitanje bezbednosti i sigurnosti naše države“, izjavio je Vučević.

Naveo je da Srbija i Mađarska nastavljaju stratešku saradnju u sklopu dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana.

Vučević je naveo da je razgovarao o daljoj saradnji u oblasti proizvodnje i osavremenjivanja radarskih sistema i drugih sistema protivvazduhoplovne opreme.

„Srpska strana će po zahtevu mađarske strane prodati municijaški program. To je veoma dobro, tiče se namenske industrije naše države i veoma je traženo na tržištima i to ne samo onih klasičnih kalibra, već i onih najsavremenijih proizvoda koji se tiču proizvodnje municije, koju Srbija danas može proizvoditi“, rekao je Vučević. 

Naveo je i da su Srbija i Mađarska danas formirali komitet za vojno-tehničku saradnju, koji će imati sastanke dva puta godišnje, gde će se konkretizovati dalji koraci u saradnji.

„Ovo nije bio protokolarni sastanak, iz neke formalnosti, nego nešto što donosi konkretne rezultate, ali ja sam najrećniji što će Vojska Srbije biti još opremljenija i time Srbija još bezbednija“, zaključio je Vučević.

(RTS)


Ostavite komentar