Vučević sa predstavnicima japanske kompanije „NTT Data“ o novim investicijama

Vučević je poručio da potencijal za saradnju sa japanskom IT kompanijom vidi pre svega u okviru Plana „EKSPO 2027“ i to u oblastima kao što su sajber bezbednost, izgradnja digitalnih platformi i pametnih gradova, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijer je podvukao da je Srbija zemlja sa odličnom poslovnom klimom, posebno za investicije u oblasti informacionih tehnologija i da je lider regiona u inovativnim tehnologijama i oblasti veštačke inteligencije.

Sektor informacionih tehnologija u Srbiji beleži stalni rast poslednjih godina i samim tim postaje jedna od najperspektivnijih i najatraktivnijih privredna grana u Srbiji, naveo je Vučević.

Konstatujući da bilateralna ekonomska saradnja Srbije i Japana sve više dobija na intenzitetu, premijer je naglasio da ga posebno raduje to što su japanski investitori prepoznali prednosti poslovanja u našoj zemlji i da sve veći broj japanskih kompanija posluje na našem tržištu.

Ambasador Japana Akiru Imamura je poručio da kompanija „NTT Data“ želi da u okviru Plana „EKSPO 2027“ razvija pametne gradove koji koriste potencijale tehnologije i inovacija, zajedno sa drugim resursima, kako bi efikasnije promovisali održivi razvoj i, kao krajnji cilj, obezbedili poboljšanje kvaliteta života građana.

Imamura je naglasio da je značajan broj japanskih kompanija zainteresovan da posluje u Srbiji, a da je važna stavka na tom putu orijentisanost naše zemlje na oblasti biotehnologije i veštačke inteligencije.

(RTS)