Vučević sa ambasadorom Kipra: Postoji interes za jačanje ekonomskih veza, zahvalnost za stav o rezoluciji o Srebrenici

Predsednik Vlade Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Kipra u Srbiji Andreasom Fotiuom i poručio da će bilateralni odnosi, koji su zasnovani na tradicionalnom prijateljstvu i bliskosti dva naroda, biti dodatno unapređeni uz obostrano zalaganje, saopštila je Vlada

Vučević je naglasio da postoji interes za unapređenje i jačanje ekonomskih veza, imajući u vidu privredne potencijale obe zemlje.

Premijer se posebno zahvalio ambasadoru na doslednom poštovanju integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na principijelnom stavu Kipra prilikom razmatranja zahteva za pokretanje procedure za članstvo Prištine u Savetu Evrope.

Vučević je zahvalio ambasadoru što Kipar nije glasao za rezoluciju o Srebrenici, uprkos brojnim pritiscima.

Ambasador Fotiu je izneo uverenje da će odnosi dveju zemalja, koje povezuje čvrsto prijateljstvo i istorijski potvrđena bliskost, biti dodatno unapređeni, te posebno istakao značaj ekonomske saradnje, investicija i turizma.

Fotiu je čestitao Vučeviću na preuzimanju nove funkcije, istakavši da veruje da će tokom njegovog mandata odlična saradnja dve prijateljske zemlje biti dodatno unapređena.

(RTS)