Vučević izabran za predsednika SNS-a: Naša politika se neće menjati

Predsednik Srpske napredne stranke je u hali “Jezero“ u Kragujevcu rekao da su prisutna 3.792 delegata i da postoji kvorum, a da najveći deo delegata sa KiM ne prisustvuje zbog situacije u pokrajini gde imaju važne sastanke.

Pre početka sednice skupštine SNS-a, Vučić je ispred hale rekao stranačkim kolegama da „nepristojni nikada neće pobediti pristojne“.

„Gori ne mogu da pobede i nikada ne može neznanje da pobedi znanje i nerad ne može da pobedi rad i zato vas molim da nastavite da radite sa ogromnom energijom“, poručio je Vučić.

Juče je tokom skupa „Srbija nade“ Vučić rekao da će se danas birati novo rukovodstvo i da on više neće biti predsednik stranke.

„Ovo je poslednje veče u kome vam se obraćam kao predsendik SNS-a, neko drugi će preuzeti moju, vašu, našu SNS, čiji ću član ostati i verni i odani član biti. Ali ću biti predsednik svih građana Srbije, a ne predsednik političke partije“, rekao je Vučić.

Najavio je da će zamoliti SNS da bude stožer novog Pokreta za državu. 

„Divni ljudi od sutra će preuzeti rukovođenje našom partijom, to je jedna od stvari. Ali već za Vidovdan, upravo zbog krize u kojoj se nalazimo, a zamoliću SNS da bude stožer svega toga, krećemo u formiranje Pokreta za narod i državu da bismo imali bazu, oslonac i osnovu da sačuvamo našu zemlju u naredne dve, tri krizne godine koje su odlučujuće za budućnost Srbije. Ja znam da to bez SNS-a ne može“, poručio je Vučić.

(RTS)


Ostavite komentar