Vučević i Brnabićeva dočekali Viškovića, Cvijanovićevu i Stevandića uoči Svesrpskog sabora

Nakon dočeka u 16 časova, oni će obići radove na izgradnji mosta preko Save Rača, najavljeno je iz Vlade.

Brnabić je sinoć rekla da je poenta Sverspkog sabora, koji će biti održan u subotu nacionalno jedinstvo, međusobna podrška, povezivanje, čuvanje tradicije, memorializacija zločina nad srpskim narodom, žrtava genocida u Jasenovcu.

U 17 časova u Palati Srbija biće održan sastanak delegacije Ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srbije i Republike Srpske, u okviru Svesrpskog sabora Srbije i Republike Srpske.

Nakon sastanka, potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske dr Siniša Karan, obratiće se predstavnicima medija u 17.45 časova.

U Beogradu će u subotu biti održan Svesrpski sabor koji će okupiti veliki broj ljudi iz Srbije i Republike Srpske, a kako je planirano, pored celodnevnog raznovrsnog programa biće održana i zajednička sednica dve vlade o unapređenju saradnje.

Manifestacija će započeti molebnom u Hramu Svetog Save i biće nastavljena različitim aktivnostima u kojima će učestvovati delegacije Srbije i Republike Srpske.

(RTS)