Ursula fon der Lajen stiže u posetu Zapadnom Balkanu, u utorak u Beogradu

Kako se navodi u saopštenju, tokom posete Beogradu, u koji će doputovati u utorak popodne, Ursula fon der Lajen će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Četvorodnevnu posetu Zapadnom Balkanu započeće u nedelju, a pored Beograda, posetiće Severnu Makedoniju, BiH, Crnu Goru i Prištinu.

„Ovo će biti prilika da se razgovara o bilateralnoj saradnji, a posebno da se regionalnim liderima detaljnije predstavi Plan rasta EU za Zapadni Balkan“, navodi Evropska komisija.

Predsednica EK sastaće se u nedelju u Skoplju sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim, a u ponedeljak ujutru sa premijerom Dimitrom Kovačevskim.

Potom će otputovati u Prištinu, gde će se sastati sa predsednicom i premijerom privremenih prištinskih institucija, Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem.

Fon der Lajenova će u utorak ujutru boraviti u Podgorici, gde će razgovarati sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem, a u utorak popodne dolazi u Beograd.

U sredu će u Sarajevu razgovarati sa članovima Predsedništva BiH i predsednicom Saveta ministara Borjanom Krišto.

Fon der Lajenova će imati konferencije za novinare tokom svih poseta, najavljeno je iz Evropske komisije.

(RTS)


Ostavite komentar