Uhapšen treći Srbin na KiM u jednom danu, Ilija Elezović prebačen u bolnicu

Članovi porodice rekli su za RTS da su Zorana Kostića pre hapšenja pozvali službenici firme za naplatu struje da izađe ispred kuće, a onda su ga sačekali pripadnici policije.

U porodici Kostića, inače starijih godina, ne znaju razlog hapšenja i tvrde da je akcija izvedena „poput otmice“.

Kostić je uhapšen oko 14 časova.

Prethodno su uhapšena dvojica Srba na KiM.

U Kosovskoj Mitrovici je tokom prepodneva uhapšen Ilija Elezović. On je uhapšen u severnom delu Mitrovice kod Tehničke škole, a porodica kaže da motiv hapšenja nije poznat i da ne znaju gde je odveden. U prepodnevnim satima uhapšen je i Dragan Milović u Zvečanu.

Elezović prebačen u bolnicu

Pravni zastupnik uhapšenog Ilije Elezovića, advokat Ljubomir Pantović, kaže za RTS da je njegov klijent osumnjičen za navodne ratne zločine i da je po hapšenju, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, prebačen u prištinsku bolnicu.

Ističe da je Elezović teško bolestan, da ga je na zahtev policije pregledao lekar i utvrdio da mora da bude na lečenju, nakon čega je smešten u bolnici u Prištini.

Pre nego što je uhapšen, Elezović je bio na lekarskom pregledu u bolnici u Mitrovici, dodao je Pantović.

Potvrdio je da je Elezoviću odlukom Specijalnog tužilaštva u Prištini određen pritvor od 48 sati, te da će sutra najverovatnije u toku dana biti izveden pred predpretresnog sudiju Osnovnog suda.

Sva trojica se terete za navodne ratne zločine

O današnjem hapšenju oglasilo se specijalno tužilaštvo saopštenjem, u kojem navode da su na KiM uhapšene tri osobe koje se tereti za navodno počinjene ratne zločine protiv civilnog stanovništva.

„Specijalno tužilaštvo saopštava da se trojica uhapšenih terete za krivično delo ‘Ratni zločin protiv civilnog stanovništva, na osnovu tačaka Krivičnog zakonika SFRJ'“, navodi se u saopštenju.

Odlukom tužioca Specijalnog tužilaštva, svoj trojici je određeno zadržavanje do 48 sati.

U saopštenju se ne navodi identitet uhapšenih.

Povodom najnovijih hapšenja, iz Kancelarije za KiM je saopšteno da je po sredi novo zastrašivanje i unošenje nemira među Srbe koji ne žele da napuste svoja vekovna ognjišta. O tome će, kako navode, obavestiti međunarodne predstavnike i misije koji deluju na prostoru KiM.

(RTS)


Ostavite komentar