U Novom Sadu ponovo protest pod nazivom „Sve mora da stane“, ponovljeni zahtevi

Protest je počeo u 18 časova okupljanjem na Trgu slobode u Novom Sadu, a zatim su građani krenuli u protestnu šetnju do spomenika „Porodica“ na Keju žrtava racije.

Građani su odali poštu ubijenima u školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i selima kod Smederava i Mladenovca, kao i devojci koja je juče ubijena u centru Novog Sada.

Okupljeni su prošetali u tišini, a tokom šetnje stali su 18 puta, za svih 18 žrtava prethodnih dana u Srbiji.

Protest je održan bez ikakvih obeležja, a građani su na spomenik položili cveće i igračke. Na keju je razvijen transparent „Beograd nas čeka“, kao poziv na sutrašnji protest u Beogradu.

Na Trgu slobode ponovljeni su zahtevi – smena saveta REM-a, gašenje rijaliti programa, novina i tabloida koji šire govor mržnje i nasilje, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi, ostavke ministra policije i šefa Bezbednosno-informativne agencije, kao i hitno zasedanje Narodne skupštine.

Prvi protest pod nazivom „Sve mora da stane“ održan je u ponedeljak, kada su se građani Novog Sada okupili na Trgu slobode, a potom krenuli u komemorativnu šetnju do Varadinskog mosta, gde su poslali cveće Dunavom za Beograd.

Istog dana, u Beogradu je ispred Narodne skupštine organizovan protest „Srbija protiv nasilja“.

(RTS)