Tužilac traži maksimalnu kaznu za Zlatana Arsića, odbrana oslobađajuću presudu

Tužilac je rekao da je tokom dokaznog postupka potvrđeno da je optuženi počinio krivično delo za koje se tereti.

„Istina je da neki svedoci kao i oštećeni ne mogu da se sete tačnog datuma, ali je najvažnije da se razumelo da se događaj desio“, rekao je tužilac.

On je od Sudskog veća zatražio da uzme u obzir optužnicu koja, kako kaže, potvrđuje da je počinjeno krivično delo.

Advokat Vasilije Arsić tokom iznošenja završne reči odbrane rekao je da odbrana okrivljenog smatra da Specijalno tužilaštvo nijednim materijalnim dokazom nije dokazalo činjenicu da je Arsić počinio ratni zločin.

„Navodima da je Arsić neodređenog dana fizički napao oštećenog Tužilaštvo nije dokazalo ništa. Oštećeni je u četiri izjave dao različite izjave kako u pogledu događaja, tako i u pogledu aktera. Pružili smo materijalne dokaze da je Arsić za vreme događaja bio na drugom mestu. Ta činjenica je dokazana pred sudom. To potvrđuju i svedoci tužilaštva. Sam oštećeni B.M. nije precizno i jasno objasnio, već je konfuzno govorio o policajcu bez imena i prezimena“, rekao je Arsić.

S obzirom na činjenicu da nije dokazana krivica Arsića, kako je dodao, odbrana predlaže sudskom veću da dokaže pravo činjenično stanje.

„Jasno je da je Zlatan Arsić nevin, i da isti treba da se oslobodi. On je već dovoljno kažnjen što je već 11 meseci u pritvoru za nešto što nije učinio. Pored njega patila je i njegova porodica, njegove maloletne ćerke. Predlažem da Sudsko veće odbaci optužnicu, odnosno da donese presudu kojom Arsića oslobađa“, rekao je advokat.

Advokat Dejan Vasić rekao je da je ovo slučaj reč protiv reči i ništa više.

Presuda će biti izrečena 5. februara.

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je 28. jula prošle godine pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda optužnicu protiv Zlatana Arsića zbog navodno počinjenog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u Kosovskoj Kamenici.

(RTS)


Ostavite komentar