Tubić: Pobedićemo u Novom Sadu; Vučinić: Nastavićemo sa projektima bivšeg gradonačelnika

Za učešće na izborima za Skupštinu grada Novog Sada utvrđeno je 14 lista za koje će Novosađani moći da glasaju 2. juna. 

Miloš Tubić, tokom političke debate na RTS-u, istakao je da je došlo do udruživanja opozicije u Novom Sadu, jer se vlast u tom gradu „ukrupnila“ sa drugim strankama, ali i da je na izborima u decembru prošle godine došlo do poraza SNS-a.

„SNS je osvojio 45 odsto glasova u Novom Sadu pre samo par meseci, a opozicija ukupno 55 procenata – zato je došlo do udruživanja i idemo da oslobodimo grad. Nećemo da učestvujemo na izborima, već ćemo da pobedimo u Novom Sadu“, poručuje Tubić.

Planovi opozicije

Prema njegovim rečima, program opozicionih stranaka u Novom Sadu je da se spreči „urbanistički haos“ koji je u gradu, te da će izglasati nov plan koji se odnosi pre svega na priobalje Dunava, odnosno da se spreči izgradnje takozvanog „Novog Sada na vodi“.

„Tu će biti izgrađen centralni gradski park i odgovarajuća marina“, kaže Tubić, navodeći da se lista SNS-a „krije“ iza imena i prezimena Aleksandra Vučića.

Sa druge strane, Dina Vučinić odgovorila je da se ne kriju iza Aleksandra Vučića, već da su ponosni na čoveka koji je preporodio Srbiju.

„Gospodin Tubić priča o periodu slobode i ropstva. U slobodi je, znači, kada je bio direktor javnog komunalnog preduzeća, sa nama, na vlasti od 2012. do 2016. godine. To neće da kaže Novosađanima. Kako tada nije bio u ropstvu? To je krajnje licemerno“, ističe Vučinićeva.

Vučinićeva je rekla i da je udružena opozicija u Novom Sadu, zapravo „sataraš koalicija“, čiji koalicioni partneri kažu da se u Srebrenici desio genocid.

„Tubić je davno pričao da je Kosovo srce Srbije. I ja ga pitam da li ste vi sada za nezavisno Kosovo, kakav je vaš stav o Srebrnici i da li je Novi Sad glavni grad u Vojvodini i kako će se dogovoriti sa Nenadom Čankom“, pitala je Vučinićeva Tubića.

„Koalicija sa narodom“

Vučinićeva kaže da je njena lista u koaliciji sa narodom 12 godina, kao i da su formirali patriotski blok, kao i da su 27. aprila skupili potpise za nekoliko sati.

Prema njenim rečima, plan je da završe projekte bivšeg gradonačelnika Miloša Vučevića.

„Grade se tri nova mosta, dve nove škole. Ne pričamo o šinskom saobraćaju, imaginarnim projektima koje gospodin Tubić nije video. Izgradili smo tri doma zdravlja. Vrtići su Novom Sadu su besplatni. Prosečna plata je 103.000 dinara“, ističe Vučinićeva.

Tubić potvrđuje da je 2012. godine obavljao funkciju direktora javnog komunalnog preduzeća „Tržnica“, što je bio jedini put da je bio u državnom sektoru, ističući da je u SNS-u u Novom Sadu tada bila drugačija situacija.

Celu emisiju pogledajte u video-snimku na početku teksta.

(RTS)