Susret delegacija Srbije i Srpske na Rači, obišli radove na auto-putu Kuzmina – Bijeljina

Delegacija Srpske i Srbije obišla je radove na mostu i deonicu auto-puta od Kuzmina do Rače koju gradi i finansira Srbija.

Brnabićeva je sinoć rekla da je poenta Svesrpskog sabora, koji će biti održan u subotu, nacionalno jedinstvo, međusobna podrška, povezivanje, čuvanje tradicije, memorijalizacija zločina nad srpskim narodom – žrtava genocida u Jasenovcu.

U 17 časova u Palati Srbija biće održan sastanak delegacije ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srbije i Republike Srpske, u okviru Svesrpskog sabora Srbije i Republike Srpske.

Nakon sastanka, potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske dr Siniša Karan obratiće se predstavnicima medija u 17.45.

U Beogradu će u subotu biti održan Svesrpski sabor koji će okupiti veliki broj ljudi iz Srbije i Republike Srpske, a kako je planirano, pored celodnevnog raznovrsnog programa, biće održana i zajednička sednica dveju vlada o unapređenju saradnje.

Manifestacija će započeti molebnom u Hramu Svetog Save i biće nastavljena različitim aktivnostima u kojima će učestvovati delegacije Srbije i Republike Srpske.

(RTS)