Stano o tvrdnjama da je Borelj odložio put u Beograd i Prištinu: Apsolutne besmislice

„Ove tvrdnje su apsolutna besmislica. Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost planirao je potpuno drugačije posete/aktivnosti za ove datume mnogo pre bilo kakvog sastanka u Minhenu“, rekao je Stano za Tanjug, na pitanje da prokomentariše pisanje medija da je Borelj odložio posetu Prištini za 26. februar, odnosno Beogradu za 28. februar.

Mediji su ranije preneli da je Borelj planirao da 26. februara doputuje u posetu Prištini, ali da je to putovanje odloženo nakon razgovora sa Kurtijem i Vučićem u Briselu, kao i da je 28. februara planirao da otputuje u posetu Beogradu.

Stano je juče na pitanje kada se može očekivati nastavak dijaloga nakon sastanka Borelja sa Vučićem i Kurtijem u Minhenu i izjave Vučića da očekuje poziv u Brisel ovih dana, rekao da EU u ovoj fazi nema šta da najavi u vezi sa bilo kakvim predstojećim dijalogom Beograda i Prištine na visokom nivou.

On je dodao da se dijalog nastavlja svakodnevnim radom specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

(RTS)


Ostavite komentar