Srpska lista: Kurtiju rok do 1. juna da prestane sa represijom nad srpskim narodom ili sledi odlučan odgovor

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je na konferenciji za novinare nakon polaganja zakletve gradonačelnika Severne Mitrovice i isticanja zastave tzv. države Kosovo na zgradi opštine, da je isključivo zalaganjem Srpske liste, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog naroda, sačuvan mir.

„Uspeli smo da sačuvamo mir i da obuzdamo narod da ne reaguje na provokacije koje dolaze od antisrpskog režima Aljbina Kurtija“, rekao je Simić.

Istakao je da je strpljenju došao kraj, a Kurtiju dao rok do prvog juna da „prestane sa represijom nad srpskim narodom na prostorima KiM“.

„Da prestane sa otimanjem srpske zemlje koju on podvodi pod lažnu eksproprijaciju. Da prestane sa šikaniranjem srpskih građana, hapšenjem prikrivenim nekim lažnim optužnicama na kojima se nalaze Srbi. Da prestane sa progonom, zastrašivanjm i napadima na Srbe. Da prestane sa pritvaranjem Srba jer se i dan danas širom kazamata na prostoru KiM nalaze Srbi bez ikakvog dokaza za krivicu ili za ono što im se stavlja na teret. Da prestane sa uskraćivanjem osnovnih i elementarnih prava srpskog naroda, poput prava na lečenje, na obrazovanje, prava da poput svih drugin naroda u Evropi u 21. veku imaju pravo da biraju, da izlaze na izbore i referendum“, istakao je Simić.

Ukoliko se ove ili slične kacije nastave, prvog juna će uslediti odlučan odgovor srpskog naroda, upozorio je Dimić.

„Pravo da Srbi ostanu i opstanu na svojim ognjištima branićemo svim sredstvima“, zaključio je Simić.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike