„Srbija protiv nasilja“ i NADA traže razgovore sa predstavnicima vlastima o poboljšanju izbornih uslova

Predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ i Srpska koalicija NADA zatražili su danas „hitan“ početak razgovora sa predstavnicima vlasti u vezi sa poboljšanjem izbornih uslova i, kako su naveli, normalizaciji stanja u društvu.

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) i koalicija NADA saopštili su i da neće prihvatiti nijedno potpredsedničko mesto u Skupštini Srbije, niti mesto predsednika skupštinskih odbora do, kako kažu, ispunjavanja svih preporuka OEBS-a za poboljšanje izbornih uslova i dogovora koji je potpisan sa Proglasom.

Predsednik POKS-a Vojislav Mihailović ocenio je da neke uslove, ako ima dobre volje, vlasti mogu odmah da se prihvate, kao što je to da lokalni i beogradski izbori budu istog dana, da predstavnici opozicije uđu u radno telo Vlade Srbije za ispunjavanje preporuka ODIHR-a i formiranje komisije koja bi se bavila sređivanjem biračkih spiskova.

U Skupštini Srbije ranije danas održane su konsultacije o izboru potrpedsednika i radnih tela parlamenta na koje predstavnici SPN i koalicije NADA nisu došli.

(RTS)


Ostavite komentar