Šole: Priština hitno da se angažuje u dijalogu sa Beogradom

Derek Šole je na društvenoj mreži X, nekadašnjem Tviteru naveo da je u Njujorku razgovarao sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani o deeskalaciji napetosti na Kosovu i Metohji i „hitnom uključivanju u dijalog koji se vodi uz posredstvo EU za normalizaciju odnosa sa Beogradom“ što je, kako je naveo, ključno za regionalnu stabilnost i evrointegracije.

Vjosa Osmani je na društvenoj mreži X, nekadašnjem Tviteru, prethodno navela da je sa Šoleom i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom razgovarala o dijalogu Beograda i Prištine.

Ona je navela da je tokom razgovora istaknuto da je uloga SAD ključna za uspešan završetak dijaloga i da je naglašena važnost principijelnog pristupa punoj i uravnoteženoj primeni postignutih sporazuma.

„Sa Šoleom i Eskobarom razgovarali smo o razvoju događaja u okviru dijaloga. Istaknuta je važnost principijelnog pristupa punoj i uravnoteženoj primeni sporazuma i da je uloga SAD ključna za uspešno okončanje procesa, čime se utire put za međusobno priznavanje“, tvrdi Osmani. 

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike