Slađanu Trajkoviću produžen pritvor na još dva meseca

Branilac Slađana Trajkovića, advokat Dejan Vasić rekao je za Kosovo onlajn da on i dalje kao njegov branilac nije uključen u radnje koje preduzima tužilaštvo iako se nekoliko puta žalio na takav odnos tužilaštva.

„Šesti je mesec od kada je Slađan pritvoren, a da ja kao njegov branilac nisam pozivan da učestvujem u istražnim radnjama. Tužiteljka saslušava svedoke bez da mog branjenika niti mene poziva da tim radnjama prisustvujemo. Ovime se grubo i teško krše odredbe zakona i jednostrano ukida pravo na odbranu”, izjavio je Vasić.

Vasić ističe da se mnogo puta do sada žalio sudu, ali da odgovora nije bilo, zbog svega toga on najavljuje žalbu Ustavnom sudu.

“Na ovaj problem i mnoge druge nezakonitosti ukazivali smo Osnovnom, Apelacionom i Vrhovnom sudu, bez da se iko jednom udostojio da na ove navode odgovori. Rešenja koja sudovi donose imaju jedna te ista obrazloženja, do te mere da sam kao branilac onemogućen da na bilo koji način ostvarim najelementarnija prava na odbranu. U tom smislu već sutra ću se obratiti Ustavnom sudu Kosova sa žalbom na ove povrede zakona, takođe zatražiću izuzeće postupajuće tužiteljke”, istakao je Vasić.

(RTS)


Ostavite komentar