Savo Manojlović: Ako se nastavi prekrajanje izborne volje, opozicija da napusti institucije

Savo Manojlović je ispred Opštine Novi Beograd, na konferenciji za novinare, rekao da predstavnici pokreta „Kreni promeni“ pre nego što su ušli u politiku nisu želeli da predlažu napuštanje parlamenata, zato što „nije bila njihova koža u pitanju“.

„Sada imamo situaciju da smo ostvarili procentualno najbolji pojedinačni rezultat od 2012. godine. Ono što se sada ovde dešava sa prekrajanjem zapisnika jeste zapravo direktna razlika između autokratije i diktature“, tvrdio je Manojlović.

On je rekao da je rok za ovu odluku 24 sata, odnosno do sutra u 10.00 časova do kada treba da se, kako je naveo, donese jasna odluka da li će vlast biti delegitimizovana i zapretio da bi u subotu moglo da se uđe u potpunu građansku neposlušnost.

Prema njegovim rečima, nema vremena da se ide u pojedinačne proteste i da se čeka do jula, avgusta i da se šeta po dva meseca.

„Imamo tačan plan kako ćemo organizovati građansku neposlušnost, ali to je poslednji vid (borbe). Ono što je pre toga potrebno jeste da na neki način radikalizujemo odbranu volje građana izlaskom iz institucija“, rekao je on i dodao da se sve ovo odnosi na Beograd, Novi Beograd, Niš i republički parlament.

(RTS)