Romi se okupili ispred Pošte u Gračanici pogođeni odlukom Prištine da zabrani dinar

Odmah po okupljanju ispred pošte, pojavili su se i pripadnici policije iz stanice u Gračanici i skrenuli pažnju da nema prijave, te da ne mogu da iskažu svoje nezadvoljstvo.

Jedan od okupljenih, Naser Jašarević iz Gračanice, rekao je da prima platu iz budžeta Republike Srbije i da trenutno njegova porodica nema para.

“Sada nemamo primanja, nemamo gde da primimo platu, snalazimo se kako se može. Imamo decu, idu u školu, to je jedino primanje koje imamo. Kako se snalazimo, to što imamo jedemo, pijemo. Iskreno da vam kažem, teško je za lekove, nemamo para a sve se kupuje privatno. Pre neki dan mi je žena bila bolesna, treba lekovi da se kupe a para nema. Van svake pameti je da nemaš nikakvo primanje, to je katastrofa. Nema života ovde”, rekao je Jašarević medijima.

Prethodnih dana na teško stanje zabranom korišćenja dinara i  odluke prištinske centralne banke od 1. februara evro bude jedino sredstvo plaćanja, ukazivali su i prosvetni i zdravstveni radnici, grupe građana zavisne od socijalne pomoći, primaoci dečijeg dodatka.

U srpskim sredinama južno od Kosovske Mitrovice dinara na bankomatima i šalterima Pošte nema danima.

(RTS)


Ostavite komentar