Reagovanja nakon protesta „Srbija protiv nasilja“

Ministar spoljnih poslova i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je skup opozicije „primer klasične skandalozne zloupotrebe velike tragedije u sitnopartijske i političke svrhe“.

„Nema ni reči o žrtvama i patnji porodica, jedino pretnje predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici i zahtevi za smenu vlasti putem ulice, bez izbora, jer znaju da na izborima ne mogu da dobiju podršku naroda“, rekao je Dačić za Tanjug.

Kako je naveo, to je uvreda za sve koji su žrtve nasilja, uz maltretiranje građana blokadom međunarodnih saobraćajnica.

Reagovao je i ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić koji je najoštrije osudio blokadu mosta Gazela, uz poruku da svako ima da pravo da izrazi svoj politički stav, pa i protestom, ali da, kako je rekao, „niko nema pravo da zaustavlja saobraćaj i maltretira druge ljude“.

Gradski odbor SNS Beograd najoštrije je osudio „bezočno maltretiranje građana, koje organizuju predstavnici opozicije željni vlasti“.

Kako se navodi u saopštenju, „zloupotrebom tragedija koje su se desile u našoj zemlji i emocija građana, dokazani nasilnici su još jednom pokazali da njima nije stalo do stradale dece i ljudi, već da to samo koriste kao svoju polugu za dolazak na vlast“.

U Beogradu je održan drugi protest “Srbija protiv nasilja” u organizaciji dela opozicije. Prvi skup održan je u ponedeljak, 8. marta.

(RTS)