Reagovanja na zasedanje SB UN: Sednica je zračak nade, svet čuo istinu o stradanju Srba na KiM

Mali je rekao da je ceo svet imao priliku da čuje o politici etničkog čišćenja na KiM.

„Čuli ste i predsednika Vučića da smo uspeli da ostvarimo jednu malu, ali važnu pobedu za građane Srbije, za našu Srbiju. Videli ste da je naš zahtev bio uvažen, što je bilo veoma važno. Bio je veliki pritisak da sednica bude zatvorena za javnost i da se ne čuje ono što je predsednik Vučić imao priliku da kaže“, rekao je Mali posle obilaska Dnevnog centra i kluba za starije „Anđelka Trnavac“ na Banjici.

On je poručio da se neće stati u borbi za suverenu, nezavisnu i slobodarsku Srbiju i za interese Srba na teritoriji Kosova i Metohije.

„Samo pogledajte jučerašnji dan. Pogledajte energiju, način nastupa našeg predsednika. Reči koje je izgovorio, istinu, koju je rekao o tome šta se dešava na teritoriji Kosova i Metohije. S druge strane, uporedite to sa predstavnicima opozicije koji su boravili u Evropskom parlamentu i koji su se sladili i koji su bili presrećni kada se bilo kakva rezolucija ili reč protiv Srbije čuje“, rekao je Mali.

Kako je naveo, to dovoljno govori o razlikama dve politike, ali i o predstavnicima opozicije. „Velika poruka za sve naše sugrađane sa teritorije Kosova i Metohije. Nećemo odustati, borićemo se zajedno i izboriti za jedan normalan, pristojan život i za našu Srbiju koja će biti i ostaće i slobodarska i nezavisna i samostalna“, poručio je Mali.

Harčenko: Sednica SB UN je zračak nade

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko poručio je danas da je održavanje sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu i Metohiji zračak nade i da pitanje južne srpske pokrajine mora da se vrati pod okrilje odlučivanja tog tela svetske organizacije.

Nema sumnje da je sinoćnja sednica Saveta bezbednosti predstavlja napredak, ali nije zaokret u rešavanju krize na KiM, ocenio je Harčenko nakon polaganja venca na grob ruskog diplomate Nikolaja Hartviga na Novom Groblju u Beogradu, povodom Dana diplomata Rusije.

„Sada se sve kreće u jednom dobrom pravcu, o čemu smo i pričali“, rekao je ruski ambasador. Nikolaj Hartvig je bio ruski izaslanik u Beogradu poslednjih godina pred izbijanje Prvog svetskog rata.

O sednici SB UN govorio je i dosadašnji predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun koji je rekao da je predsednik Srbije na sednici SB UN suočio međunarodnu zajednicu sa činjenicama o užasno teškom položaju srpskog naroda i o nameri režima Aljbina Kurtija da dovrši etničko čišćenje, kao i da sprovodi zločin protiv čovečnosti.

(RTS)


Ostavite komentar