Protest „Kruševac protiv nasilja“ devetu nedelju zaredom

Kruševljanima koji su se devetu nedelju zaredom okupili na Trgu glumaca, protestujući protiv sveopšteg društvenog nasilja, večeras se obratio Jovo Bakić, sociolog i profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Ističući da je povoda za takva okupljanja više nego dovoljno, posebno se osvrnuo na poslednji, smenu dvojicu inspektora zaduženih za borbu protiv trgovine drogom. „Policija je tu da nas štiti, a ako ne radi svoj posao kako treba, građani su u problemu, a naša sigurnost dovedna u pitanje“, istakao je Bakić.

Poručio je opoziciji da ukoliko ne stane iza inspektora Milenkovića i Mitića, to će značiti da nije u stanju da obavlja političku dužnost za koju je pozvana.

„Policija je tu da nas štiti, da deca nemaju posla u školskim dvorištima sa dilerima drogom. Vi danas imate kockarnice i dilere preko puta škola, što nije normalno. Nije normalno ni ono što se dogodilo 3. maja, što nas je izvelo na ulice u očajanju, a onda se opozicija pridružila i formulisala zahteve“, dodao je Bakić.

Podsećajući da suštinskih promena nema i da zahtevi nisu ispunjeni, Bakić se zapitao zašto opozicija pristaje na izbore. „Koja je to suštinska promena? Pink nije ukinut, REM nije ukinut, ministar Gašić nije smenjen, Vulin nije smenjen sa mesta šefa BIA“, rekao je Bakić.

Sa Trga glumaca okupljeni Kruševljani su mirno prošetali do spomenika Kosovskim junacima i Trga Kosturnica, nakon čega su se razišli.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike