Privedeni radnici pošte u Goraždevcu; Kancelarija za KiM apeluje na građane da ne nasedaju na provokacije

Nakon što je saopšteno da je obijena i opljačkana pošta u Ugljaru, Kancelarija za KiM saopštava i da su vozač V. M. i njegov pratilac V. P. privedeni od strane tzv. kosovske policije, a potom je i od upravnice „Pošte“ u Goraždevcu zatraženo da pođe u stanicu i da izjavu.

Kako se ističe, akcija Kurtijeve policije sprovedena je kako bi bila onemogućena isplata penzija žiteljima te srpske enklave, a sa jasnim ciljem da se srpskom narodu onemogući opstanak na vekovnim ognjištima.

„Kurtijevi drumski razbojnici u policijskim uniformama satima su u Peći ispitivali privedene radnike pošte, i očigledno je da je u Prištini doneta odluka da se Srbima do kraja ukinu sva ljudska prava“, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Ističu da Kancelarija za Kosovo i Metohiju „u realnom vremenu informiše relevantne međunarodne činioce o teroru koji se proteklih dana pojačano odvija na Kosovu i Metohiji“, kao i da očekuju hitnu i oštru reakciju kako bi se zaustavio pokušaj progona srpskog stanovništva iz pokrajine.

„Pozivamo naše građane na Kosovu i Metohiji da ne nasedaju na provokacije i da izdrže, jer Srbija će pronaći način da im omogući isplatu plata, penzija i socijalnih davanja. Zločinačkom delovanju Aljbina Kurtija, koji na ovaj način ne demonstrira silu, već nervozu i strah zbog popuštanja međunarodne podrške njegovom režimu, staće se na put, a njegova strahovlada se neumitno bliži kraju“, zaljučuje se u saopštenju.

Predstavnici Srpske liste ocenili su danas da su poslednji potezi premijera u Prištini Aljbina Kurtija “Oluja za Srbe, a bez ispaljenog metka protiv srpske zajednice”.

(RTS)


Ostavite komentar