Priveden mladić u Zubinom Potoku zbog majice sa motivima srpskih manastira

Kancelarija za KiM saopštava da je Kurtijeva policija zaustavila Stefana S. (27) na putu iz Zubinog Potoka ka selu Drijen gde živi, privela ga i držala ga više od dva sata u policijskoj stanici, zapretivši mu prijavom zbog, kako su rekli, “vređanja po nacionalnoj osnovi”.

U saopštenju se ističe da najnovije privođenje mladog Srbina pokazuje da jedina politika koju sprovode prištinske vlasti jeste politika sistemskog urušavanja osnovnih prava i sloboda srpskog naroda u Pokrajini sa konačnim ciljem da oni zastrašivanjem i svakodnevnim terorom zauvek budu proterani sa svojih vekovnih ognjišta. 

„Dok Kurtijeva specijalna policija puca u Srbe, srpsku decu, prebija srpsku omladinu, za šta niko ne odgovara, dotle se Srbi privode i zastrašuju zbog majice?“, navodi Kancelarija i naglašava da je to realnost u kojoj Srbi na severu KiM žive, a od koje glavu okreće kompletna međunarodna zajednica. 

Ukazuje se da svetska javnost i predstavnici međunarodnih organizacija moraju da razumeju apsurdnu činjenicu da se Srbi na KiM hapse proizvoljno bez ikakvog i prava i osnova – zbog objavljivanja sadržaja na društvenim mrežama, a sada i zbog garderobe koju nose. 

„Ukoliko je zaista međunarodnoj zajednici stalo do uspostavljanja mira na ovim prostorima, na čemu Beograd uporno insistira, onda neko mora konkretnim delovanjem obuzdati Kurtijeva nastojanja da etnički očisti KiM od Srba, a zadrži samo svoje istomišljenike i potčinjene“, navedeno je u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

(RTS)


Ostavite komentar