Predsednik Vučić pozvao građane na veliki skup 26. maja

Vučić je u obraćanju objavljenom na portalu „Novosti“ rekao da će skup biti održan ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike u Beogradu 26. maja u popodnevnim satima.

„Poštovani građani Srbije, tuga, žalost i bol u Srbiji ne prolaze. Tuga za izgubljenom decom, žal za izgubljenim ljudima, divnim ljudima koji nikakvu krivicu nisu imali. Mi smo posle teškog udarca morali da pokrenemo akciju i samo danas prikupili smo gotovo 3.000 komada naoružanja i pokazali da ćemo biti u stanju da se borimo za mir, da sačuvamo ljudske živote i da promenimo mnogo toga“, rekao je Vučić.

Kako je rekao pokazali su dobru volju i prema političkim protivnicima koji su na „brutalan način zloupotrebili tragediju i u toku dana žalosti zakazivali svoje političke skupove sa jedinim ciljem da primene nasilje i da se nasilnim putem dočepaju vlasti“.

„Nisu to ni krili, samo su pokazali svima svoje lice o kojem smo, ne tako retko, nekada govorili. Bez obzira na sve opet smo rekli da stojimo na raspolaganju, da smo spremni da razgovaramo o velikim i važnim promenama u državi. Nisu hteli da nas čuju, nisu hteli da slušaju zato što misle da je trenutak da i bez izbora i bez ikakve volje naroda na silu dođu do vlasti, znajući da ih ljudi u Srbiji nikada nisu hteli i nikada neće hteti“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije poručuje da su spremni da razgovaraju o svim temama, od medija, rijalitija, učešća ili neučešća policije, podnošenja ostavki različitih funkcionera i da se o tome raspravlja i u Narodnoj skupštini.

„Ništa od toga nije bilo dovoljno i neće biti dovoljno. Jedini njihov cilj je da se na silu preuzme vlast i da se Srbija uvede u haos, nestabilnost, nemire i nerede. Upravo zato, mi smo se večeras dogovorili i pozivamo sve građane Srbije da 26. maja, dan uoči velikih i važnih odluka za Srbiju pozovemo ljude u odbranu slobodarskih, demokratskih vrednosti naše Srbije da dođu na najveći skup ikada održan u SrbijiNj, poručio je Vučić.

Rekao je da će skup biti održan ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike u Beogradu 26. u poslepodnevnim satima.

„Pozivamo sve ljude koji žele dobro Srbiji, koji žele da sačuvamo Srbiju, da je odbranimo od onih koji bi da je uruše i da je unište po svaku cenu i da pokažemo na miran, dostojanstven, ponosan i demokratski način da Srbiju niko ne može da oduzme njenim građanima. Živela Srbija, videćemo se 26. maja na platou ispred Narodne skupštine“, kazao je u video poruci građanima Aleksanadar Vučić.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike