Predsednik Vučić čestitao Dan Kopnene vojske

„Koračajući stopama junaka koji su s nepokolebljivom verom i nadom tog 16. novembra 1914. godine na Kolubari jurišali za slobodu svoje otadžbine, već punih 109 godina uspešno čuvate uspomenu živom, baštineći tradicije vida kopnene vojske“, naveo je predsednik Vučić u čestitci.

Istakao je da je Kopnena vojska, kao najbrojniji i najopremljeniji vid Vojske Srbije, odličnom organizacijom, pažljivim odabirom ljudstva i zahtevnom obukom uspeva da uspešno odgovori svim izazovima koje sobom nose zadaci i misije koji su vam postavljeni, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

„U proteklom periodu pripadnici vaših jedinica dokazali su da uprkos brojnim pritiscima i provokacijama kojima su bili izloženi, naročito prilikom obezbeđivanja administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i kontrole Kopnene zone bezbednosti, njihovu čeličnu volju i visok nivo profesionalizma u zaštiti državne teritorije i građana Republike Srbije, ma gde se oni nalazili, ništa ne može slomiti“, naglasio je Vučić.

Kako je naveo, u nastavku započetih reformi, kao ključni činilac Vojske Srbije u savremenoj vojnoj organizaciji, po meri usvojenih, proverenih i potvrđenih međunarodnih standarda i kriterijuma, kao i do sada, uvek ćete imati podršku države.

„Čestitam vam praznik, uveren da ćete svojim angažovanjem nastaviti da i ubuduće dajete izuzetan doprinos razvoju vašeg vida, bezbednosti svakog građanina i stabilnosti Republike Srbije u celini“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

(RTS)


Ostavite komentar