Predsednik primio akreditivna pisma ambasadora Norveške, Finske i Kambodže

Aleksandar Vučić je saopštio da je, na odvojenim sastancima, novim ambasadorima Finske, Norveške i Kambodže poželeo mnogo uspeha tokom mandata u Beogradu, u čiju će se, kako je ocenio, gostoljubivost i sami uveriti.

„Sa posebnim zadovoljstvom primio sam danas akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Kraljevine Norveške Kristin Melosom, kao i ambasadora Republike Finske i Kraljevine Kambodže, Niklasa Lindkvista i Bunpe Tana“, naveo je Vučić na Instagramu.

Dodao je da je ambasadore detaljnije informisao o geopolitičkim i ekonomskim izazovima u regionu, kao i o brojnim inicijativama Srbije za što bolje povezivanje i saradnju zemalja na Zapadnom Balkanu.

„Srbija neguje prijateljske odnose sa sve tri države, a tema za razgovor bilo je mnogo: od jačanja sveobuhvatnih partnerskih odnosa u brojnim projektima od zajedničkog interesa, preko investicionih potencijala Srbije, do saradnje u oblasti spoljne i bezbednosne politike, energetike, infrastrukture, nauke, tehnologije, obrazovanja i kulture“, poručio je Vučić.

Predsednik Srbije dodao je da je iskoristio priliku da zamoli ambasadorku Melosom da prenese pozdrave i izraze posebnog uvažavanja kralju Haraldu Petom, uz želju da mu uzvrati gostoprimstvo u Srbiji.

Ambasadoru Finske je, kako je naveo, zahvalio na podršci evropskom putu Srbije.

Posebnu zahvalnost Vučić je izrazio ambasadoru Kambodže, koja, naglašava, ostaje dosledna u svom principijelnom stavu po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Vučić je izrazio uverenje da će Srbija i Kambodža tradicionalno prijateljstvo dve zemlje u narednom periodu osnažiti uzajamnim posetama na najvišem nivou.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike