Pokret „Naši“ izlepio plakate kojima vređaju predstavnike opozicije, reagovali DS i Zajedno

Iz pokreta „Naši“ saopšteno je da opozicija pokušava na vlast da dođe „nasilno preko stranog faktora, a ne preko građana koji bi im dali svoj glas.

„Sramna politika Đilasove prozapadne opozicije koja se ogleda u gebelsovskim izmišljotinama o izbornim krađama dosegla je svoj vrhunac posle nastupa pomenutih Kvislinga s plakata u Evropskom parlamentu u kojem pozivaju na sankcije Srbiji i zamrzavanje novčanih fondova od čega nanose direktnu štetu građanima“, saopštili su Naši.

Stranka Zajedno i Demokratska stranka najoštrije su osudili sadržinu propagandnog materijala.

„Zbog panike koja je nastala nakon usvajanja rezolucije u Evropskom parlamentu, na više lokacija u Beogradu su lepljeni žuto-plavi plakati i deljeni flajeri na kojima Nebojša Zelenović, Biljana Stojković i naše kolege iz koalicije Srbija protiv nasilja nose nacistička obeležja“, navodi se u saopštenju.

Ukazuju da je reč o organizaciji koja „ni ne krije da podstiče nacizam i šovinizam“.

„Samo u društvu uređenom po meri Aleksandra Vučića moguće je da jedna organizacija, koja i ne krije da podstiče nacizam i šovinizam, optuži nekog drugog da je kvisling i nacista. Jedino u državi u kojoj nema ni traga od institucija, moguće je da za najteža krivična dela optužuju oni koji krađom izbora ruše ustavni poredak. Samo u državi kojom upravlja mafija, moguće je da policija i tužilaštvo štite one koji šire mržnju“, poručuju DS i Zajedno.

Kako dodaju, pošto su svesni tih činjenica, ni ne očekuju reakciju nadležnih, iako bi oni to morali po službenoj dužnosti.

(RTS)


Ostavite komentar