Petrović i Obrenović privedeni pre početka nereda u Zvečanu

Nakanadnim uvidom u snimljeni materijal, ustanovili smo da se na snimku jasno vidi da Radoš Petrović, momak sa bradom i naočarima koji sedi pored Gorana Rakića, poziva okupljene da se smire i posedaju, a potom sa njima peva „Kosovo je Srce Srbije“. Tada se kordon Kfora na trenutak „otvara“ i u njemu Radoš Petrović nestaje.

 

„Već danas ću snimak i fotografije proslediti Specijalnom tužilaštvu kako bi se otklonila svaka sumnja u odnosu na mog branjenika. Iz snimka se jasno vidi da je gospodin Petrović iz sedećeg položaja uvučen u kordon Kfora pre početka nereda“, rekao je za Kim radio branilac Radoša Petrovića, advokat Dejan A. Vasić.

Na fotografijama sukcesivno snimljenim u periodu od jednog minuta se takođe vidi kako Petrović i Obrenović (sa kapom, sedi neposredno do Petrovića) „nestaju“ iza kordona Kfora.

„To je ono o čemu smo sudu ukazivali tokom sednice, da je faktički momenat lišavanja slobode mog klijenta taj trenutak koji se vidi na slikama, a ne kako tužilaštvo tvrdi 23.30. Nadalje, vidi se da je moj branjenik mirno protestvovao i da je sa zemlje uvučen od strane vojnika KFOR-a. Sudu i tužilaštvu proslediću ove fotografije danas“, kazao je za Kim radio branilac Dušana Obrenovića, advokat Predrag Miljković.

Dvojica Srba uhapšena su u ponedeljak, a tokom incidenanata povređeno je i više desetina Srba.

(RTS)


Ostavite komentar