Petković: Branko Banjac oslobođen političkom akcijom Beograda, kako to da samo Srbe hapse greškom

 „Hoće li se neko izviniti Branku i njegovoj porodici za pretrpljen stres i za to odgovarati? Kako to da se samo Srbi hapse greškom?“, naveo je Petar Petković na Tviteru.

Prema njegovim rečima, „ovakve ‘otmice’ nedužnih Srba su standardan metod zastrašivanja kojim Kurtijeva policija nastoji da stvori opšti osećaj ugroženosti kod srpskog naroda na KiM“.

Petković je prethodno saopštio da su pripadnici kosovske policije uhapsili na Jarinju penzionera Banjca (72) iz Beograda koji se sa suprugom uputio u Peć na ročište povodom rešenja imovinskog spora koji ona vodi. Kancelarija za Kosovo i Metohiju je odmah angažovala advokatski tim za odbranu, a Petković je lično kontaktirao i porodicu kako bi im ponudio svaku vrstu dodatne pomoći, a o svemu je direktno obavestio i Miroslava Lajčaka.

„Supruga uhapšenog Branka, koja je rodom iz Peći poseduje kuću u centru ovog grada koja je konfiskovana od strane tzv. Pošte Kosova zbog čega je ona pokrenula sudski spor za povraćaj imovine, a ročište je zakazano za sutra“, naveo je Petković.

Prema njegovim rečima, činjenica je da Branko nema apsolutno nikakve veze sa sporom koji se vodi na Kosovu i Metohiji i da je uhapšen kao vid zastrašivanja i odmazde Kurtijevih institucija kako bi porodica odustala od spora, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

„Branko je u više navrata posećivao Pećku patrijaršiju bez ikakvih problema, a danas je uhapšen uoči sudskog spora koji vodi njegova supruga što dodatno pokazuje motive ovog političkog hapšenja“, rekao je Petković.

Zamenik komandira kosovske policije za region Sever Veton Eljšani potvrdio je za Tanjug da je Srbin, koji je danas priveden na Jarinju, pušten nakon informativnog razgovora.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike