Patolozi ispituju zemljište na oštećenom pravoslavnom groblju u Mitrovici

Nadležni pretražuju posmrtne ostatke na mestu gde je probijen put, ali se očekuje da ispitaju i zemlju koja je sa groblja odneta na obližnju deponiju, preneo je Radiju KiM Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“.

„Traže ostatke kako bi mogli ponovo da ih pohrane. Istraga je završena pre nekoliko dana, međutim, ja sam inisistirao u policiji da se istraži ponovo i da se pretraži i vrati zemlja koja je odneta na deponiju“, naveo je Arsenijević, koji očekuje da će ostaci ponovo biti sahranjeni.

Pre desetak dana na groblju u Mitrovici započeti su radovi na izgradnji puta koji bi vodio do povratničkih kuća Albanaca. Tom prilikom, kompanija koju je angažovalo Ministarstvo infrastrukture u Prištini, raskopalo je staro pravoslavno groblje. Nakon reakcije građana i više prijava policiji radovi su obustavljeni. Deo zemlje sa groblja odnet je na obližnju deponiju.

Nakon toga Arsenijević je ponovo prijavio slučaj policiji, tražeći da se dodatno ispita zemljište i da se identifikuju posmrtni ostaci, te vrate na groblje.

(RTS)


Ostavite komentar