Oštra polemika Aleksandra Jovanovića Ćute i Dejana Bulatovića o izborima, Skupštini, formiranju vlade

Predsednik Aleksandar Vučić započeo je 26. februara konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade. Koalicija „Srbija protiv nasilja“ je, međutim, saopštila da su za njih te konsultacije ništa drugo do farsa, te da na njih neće ići. Istovremeno, objavljen je i  izveštaj ODIHR-a o izborima u Srbiji.

Bulatović: Izveštaj jasno govori da nikakve krađe nije bilo

Dejan Bulatović, narodni poslanik sa liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ rekao je u emisiji Oko da izveštaj ODIHR-a vrlo jasno govori da nikakve krađe nije bilo.

„Na kraju sam taj izveštaj, upravo onaj na koji su se oni pozivali da će biti strašan, a na kraju dobijemo isti taj izveštaj koji je mnogo manje opasan od onog prethodnog izveštaja od prošlih izbora“, ocenio je Bulatović.

Na pitanje kada će biti nastavak konstitutivne sednice i ko će biti njihov kandidat za mandatara za sastav nove Vlade, odgovara da će to biti osoba koja voli Srbiju i koja će raditi u interesu Srbije i građana.

„Nasuprot njihovom kandidatu koji je Viola fon Kramon, naš kandidat će biti čovek koji voli Srbiju. Aleksandar Vučić pokazuje kako se voli Srbija, a onaj ko bude predsednik Skupštine slediće sigurno put Aleksandra Vučića kao i svi mi narodni poslanici“, rekao je Bulatović.

Jovanović: Ovi izbori su pokradeni

Aleksandar Jovanović Ćuta sa liste „Srbija protiv nasilja“, sa druge strane, tvrdi da su „izbori pokradeni“.

Na pitanje da li ima dokaze, Jovanović odgovara: „Ako neko živi u trafostanici, gomila ljudi živi u trafostanicama po Aleksandru Vučiću, ako je neko prijavljen da živi u trafostanicama i iz njih glasa, da li mi treba i dalje da razgovaramo o tome da li su ovi izbori bili fer ili ne“.

Jovanović kaže da bi na konsultacije sa predsednikom Vučićem išao samo pod uslovom da Vučić dođe u studio RTS-a ili da kamere dođu u Predsedništvo, i da se to emituje uživo.

Na pitanje da li su on i njegove kolege iz opozicije spremni da budu deo radne grupe za saradnju sa ODIHR-om, koja bi mogla da bude formirana radi sprovođenja preporuka te organizacije, Jovanović Ćuta odgovara potvrdno.

„Naravno da da, da vidimo kako se to radi, da vidimo kako se čiste birački spiskovi, da vidimo šta je plan kad su u pitanju naredni izbori, mislim na lokalne izbore. I pod ovim uslovima mi nećemo da izađemo na lokalne izbore. Mi ćemo izaći sa jasnim, konkretnim uslovima pod kojim ćemo mi izaći na izbore“, poručuje Aleksandar Jovanović Ćuta.

Celo gostovanje Aleksandra Jovanovića Ćute i Dejana Bulatovića možete pogledati u videu na početku teksta

(RTS)