Opozicija u Nišu: Naša pobeda je nedvosmislena

Predstavnici opozicionih lista u Nišu održali su konferenciju za novinare i saopštili da će se pravnim sredstvima boriti za izbornu volju građana.

Doktor Dragan Milić je naglasio da protesta neće biti jer je pobeda opozicionih lista  nedvosmislena s obzirom na to da, kako je rekao, imaju 3 332 glasa više od SNS-a. 

Milić je rekao da ne pristaje na ponavljanje izbora.

„Od ovoga nećemo odstupiti ni za jedna milimetar, molim sve naše birače i ljude koji imaju poverenje u nas da nam i dalje veruju, nećemo podleći pritiscima i podmetačinama, da sada izađemo da demonstriramo, da pošalju neke svoje ljude u kapuljačama, da bacaju kamenice, da se raskrvare niške glave, to se neće desiti. Taj film u Nišu nećete gledati“, rekao je dr Milić.

Đorđe Stanković sa liste „Biramo Niš“ rekao je da su do sada konstatovane nepravilnosti na 52 biračka mesta. 

„Izveštaj koji je objavljen 03.06. u 5 ujutru, i pročitan svim članovima Gradske izborne komisije,  jasno je i nedvosmisleno prikazao izbornu volju građana Niša u raspodeli mandata. Mi tražimo priznavanje tog izbornog rezultata. Bilo je da SNS ima 29, Ruska stranka jedan, i to je bio kraj izbora za njih, oni su tad prekinuli i rekli to je to“, rekao je Stanković.

Predstavnici četiri opozicione liste u Nišu, u Gradskoj izbornoj komisiji nastavljaju da pregledaju izborni materijal sa lokalnih izbora, kako bi utvrdili da li su tačne njihove sumnje da je bilo prekrajanja izborne volje građana.

(RTS)