Opozicija o navodnim izbornim nepravilnostima

Na društvenoj mreži X „Zeleno-levi front“ je objavio snimak iz Zemun Polja na kome se vidi devojka koja drži spiskove birača i koja, kako tvrde, „proverava da li su svi glasali“.

Predstavnici liste „Kreni – promeni“ u Beogradu su ušli u SC Banjica i tamo, kako navode, otkrili kol-centar, a kod članova SNS u tom prostoru i paralelne biračke spiskove.

Direktor Fonda PIO Relja Ognjanović rekao je prisutnim medijima da se u SC Banjica održavao radni sastanak Srpske napredne stranke i pokazao je ugovor o zakupu sale.

Kandidat za gradonačelnika Beograda i liste „I ja sam Beograd – Kreni-Promeni“ Savo Manojlović na Fejsbuk objavio je snimak za koji se navodi da su fizički napadnute njihove aktivistkinje kao i aktivistkinje ZLF koje su, kako tvrdi, otkrile paralelne izborne spiskove u piceriji na Dorćolu.

Iz“Zeleno – levog fronta“ (ZLF) u objavi na nekoliko društvenih mreža, tvrde se da su od početka izbornog dana na deset lokacija su zaustavili “izborne mahinacije” i rad SNS kao u u SC Banjica, zatim „kupovina glasova“ na Karaburmi ispred Osnovne škole „Jovan Cvijić“, na opštini Rakovica Palilula, u Železniku , na Voždovcu u auto-školi, kao i na Starom gradu gde su kako tvrde, napadnuti i aktivisti ZLF.

U Novom Sadu u hali Novosadskog sajma predstavnici opozicije su kako navode, “otkrili takođe kol centar naprednjaka”, nakon čega je došlo do rasprave i incidenta, ali se sve smirilo do kraja izbornog dana.

Predstavnici četiri opozicione liste na izborima za odbornike Skupštine Grada Niša saopštili su danas da su tokom izbora u tom gradu uočene nepravilnosti, a narodni poslanik Narodnog pokreta Srbije i prvi na listi „Biramo Niš“ Đorđe Stanković rekao je da su one unete u zapisnike i najavio da će biti pokrenute krivične prijave protiv odgovornih.

(RTS)