Održan protest opozicije u Beogradu, učesnici zapalili sveće za Olivera Ivanovića

Učesnici protesta najpre su se okupili ispred sedišta Republičke izborne komisije gde su još jednom zatražili poništavanje izbora održanih 17. decembra.

Sa bine su izneli, kako tvrde, dodatne dokaze o izbornim nepravilnostima i najavili da nastavljaju borbu.

Nosilac liste „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić izjavila je da su štrajkom glađu ona i njene kolege ispunili cilj.

„Ispunili smo cilj, sutra počinje rasprava u Evropskom parlamentu o izborima u Srbiji. Ovde nema izbora koji se mogu smatrati fer i slobodnim. Ako ovu borbu ispustimo, nikada izbora više neće biti“, rekla je Tepićeva na protestu ispred sedišta Republičke izborne komisije.

Zahvalila je za poruke koju su njoj i njenim kolegama slali građani tokom štrajka glađu, od 18. do 30. decembra, kao i lekarima koji su im pomogli da se oporave.

Tepićeva je pročitala i reči koje su uklesane na spomen-ploči u Kosovskoj Mitrovici, posvećenoj Oliveru Ivanoviću: „Moram da izdržim, jer ako pokleknem priznaću da su jači od svega u šta sam verovao. Ne može ovo zlo zauvek trajati, jednom će valjda i pravde biti. Nikad neću otići sa Kosova i Metohije“.

Posle obraćanja okupljeni su se uputili u šetnju do Crkve Svetog Marka, gde su zapalili sveće za Olivera Ivanovića, koji je ubijen pre šest godina.

(RTS)


Ostavite komentar