Obijena crkva u Suvom Dolu

Kako se navodi u saopštenu Kancelarije za KiM, na crkvi su obijena vrata i isprevrtane sveće, a nemili prizor prvi je uočio sveštenik ove crkve koji je jutros poranio da se pripremi za služenje svete liturgije. On je ovaj slučaj odmah prijavio policiji.

Crkva Svete Petke se i ranije često nalazila na meti vandala i ekstremista, a u mestu Suvi Do više puta je napadana i ambulanta.

„Umesto da danas u miru i radosti proslave praznik, žitelji ovog sela sa zebnjom strahuju od novih napada i provokacija i pitaju se zbog čega ne mogu u miru da obeleže svoje verske svetkovine“, navodi Kancelarija za KiM.

Srpska pravoslavna crkva jedan je od stubova opstanka našeg naroda na Kosovu i Metohiji, a naše Crkve mesta zbora i okupljanja srpskog naroda u kojima bi trebalo da se osećaju bezbedno.

„Nažalost, ovakvi incidenti pokazuju da zapaljive izjave iz Prištine i prisustvo Kosovske policije na severu samo sokole izgrednike da udaraju na objekte koji su od vitalnog značaja za opstanak Srba na njihovim vekovnim ognjištima“, saopštila je Kancelarija za KiM.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike