Novi predsednici opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću položili zakletvu

Izmir Zećiri je zakletvu položio u selu Čabra, naseljenom isključivo Albancima, desetak kilometara od Zubinog Potoka, gde je inače sedište lokalne administracije.

Upitan nakon polaganja zakletve gde će mu biti kancelarija, Zećiri je rekao da će njegovo sedište biti čitava opština.

Tokom polaganja zakletve, Zećiri je rekao da će svoje dužnosti i ovlašćenja obavljati časno, lojalno i u skladu sa zakonom, kako bi svima obezbedio uslove za miran život.

Posle zakletve, zamolio je odbornike da budu na najvišem nivou odgovornosti tako što će građanima Zubinog Potoka ponuditi usluge bez razlike.

„Želim da budemo zajedno u našim poslovima i odgovornostima, da budemo što više fokusirani na sprovođenje zakona na celoj teritoriji opštine Zubin Potok“, rekao je Zećiri.

Polaganje zakletve u selu Čabra, u kancelariji za zajednice, obezbeđivao je priličan broj policajaca.

Zećiri je do zgrade lokalne kancelarije dovezen u crnom policijskom blindiranom džipu, civilnih tablica. Istim vozilom je napustio selo.

Polaganje zakletve predsednika opštine Zvečan Ilira Pecija održano je u školi „Isa Boljetini“, u selu Boljetin, takođe nastanjenim isključivo Albancima.

Na ovoj sednici, pored predsednika Opštine, zakletvu su položili i novi odbornici.

Na objektima u kojima su Zećiri i Peci položili zakletve bile su istaknute zastave plavo-žute boje koja simbolizuje takozvanu državnost na KiM i zastava države Albanije sa crnim dvoglavim orlom.

Ljuljzim Hetemi, novoizabrani predsednik opštine Leposavić, zakletvu je položio u mesnoj kancelariji u selu Bistrica, naseljenom isključivo Albancima. 

Hetemi je iz pokreta Samoopredeljenje premijera Aljbina Kurtija, kao i Erden Atić, novoizabrani predsednik Opštine Severne Mitrovice, koji je zakletvu položio 19. maja.

Zakletvu su položili i novoizabrani odbornici, a za potpredsednicu skupštine izabrana je Dragana Miletić, iz srpske zajednice.

Prošle nedelje zakletvu je položio Erden Atić, novoizabrani predsednik opštine Severne Mitrovice.

Albanski kandidati za predsednike četiri opštine sa srpskom većinom na severu KiM izabrani su na izborima 23. aprila, koje su Srbi bojkotovali.

Prošle nedelje, Erden Atić položio je zakletvu i preuzeo dužnost gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica, pošto je pobedio na glasanju na kome nisu učestvovali Srbi

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike