Nastavak konsultacija o mandataru, Vučić danas razgovara sa predstavnicima lista SPS-a i SNS-a

Konsultacije sa predstavnicima liste „Ivica Dačić – Premijer Srbije“ najavljene su za 10 časova, a sa predstavnicima liste „Srbija ne sme da stane“ u 12.30 časova, najavljeno je iz Pres službe predsednika Republike.

Predsednik Vučić je započeo konsultacije o mandataru za sastav nove vlade u ponedeljak, 26. februara, razgovorima sa predstavnicima liste „Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi“ i „Ruska stranka – Slobodan Nikolić“.

Narednog dana obavio je razgovore s predstavnicima liste Saveza vojvođanskih Mađara, kao i s predstavnicima liste „Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu-Stranka pravde i pomirenja – Bošnjaci Sandžaka – Tomislav Žigmanov – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini“.

Vučić je 1. marta imao konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade s predstavnicima izborne liste ”Mi – glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović”.

Predstavnici liste „Srbija protiv nasilja“ najavili su da se neće ići na konsultacije o mandataru.

Predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika Vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izbornih lista koje su prešle cenzus i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade.

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

(RTS)