MI – glas iz naroda: Nestorović i Pavić demonstrativno napustili pokret

„U toku procesa preobražaja Pokreta MI – Glas iz naroda došlo je do izvesnih nesporazuma unutar rukovodstva, grupi od sedam osnivača, i Dr Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić su juče, 20. februara 2024. godine, demonstrativno napustili Pokret MI – Glas iz naroda“, saopšteno je na sajtu pokreta.

Kako se navodi, „u senci nesporazuma i insinuacija protiv nekih od osnivača“ dr Branimir Nestorović je ultimativno tražio da on bude predsednik te stranke iako je bilo dogovoreno da se ostane pri izvornom principu kolektivnog rukovodstva koje čini sedam osnivača.

Na glasanju taj ultimatum dr Nestorovića nije dobio podršku većine osnivača i on je potom demonstrativno napustio Pokret, a za njim i Aleksandar Pavić.

„Pokret, međutim, nastavlja sa planiranim radom i preobražajem u političku stranku. Njime će rukovoditi Veće Pokreta koje čini pet osnivača, Siniša Ljepojević prof. dr Mitar Kovač, prof. dr Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević, prema tome, u radu Pokreta sve ostaje po starom i planirani ciljevi se ostvaruju“, navodi se u saopštenju.

(RTS)